WATCHMAKING MATERIALS
The Oyster Case

Όλα τα ρολόγια Oyster είναι αδιάβροχα σε βάθος τουλάχιστον 100 μέτρων και έως 3.900 μέτρων για το Rolex Deepsea.

Η μεσαία κάσα Oyster (το κεντρικό τμήμα της κάσας) είναι σφραγισμένη και επεξεργασμένη από ένα συμπαγές μπλοκ Oystersteel, 18 ct χρυσού ή πλατίνας. Είναι εξαιρετικά στιβαρό και αποτελεί τη σπονδυλική στήλη στην οποία έχουν τοποθετηθεί με ασφάλεια όλα τα υπόλοιπα μέρη της κάσας. Το πίσω μέρος της κάσας Oyster είναι ερμητικά βιδωμένο στη μέση.

The Perpetual Movement

Οι διαρκείς ταλαντώσεις που εξοπλίζουν τα μοντέλα Oyster διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη φήμη για την αριστεία των ρολογιών της Rolex. Αυτές οι μηχανικές κινήσεις, οι οποίες είναι αυστηρά πιστοποιημένες ως χρονόμετρα από το Επίσημο Ελβετικό Ινστιτούτο Χρονομέτρησης (COSC), σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από την Rolex βάσει κοινών χαρακτηριστικών. Αυτές εξασφαλίζουν υψηλές επιδόσεις και συμμόρφωση με ασυμβίβαστες απαιτήσεις όσον αφορά την ακρίβεια, την αξιοπιστία, την αντοχή στους κραδασμούς, την αποτελεσματική αυτορύθμιση και την ευκολία συντήρησης. Μια συχνότητα 28.800 παλμών ανά ώρα (8 ανά δευτερόλεπτο) επιτρέπει τη βέλτιστη συνδιαλλαγή της ακρίβειας και της αξιοπιστίας του ταλαντωτή. Η γέφυρα ισορροπίας επιτρέπει την σταθερή και ακριβή τοποθέτηση του ταλαντωτή για τη βελτίωση της χρονομετρικής απόδοσης. Η ακαμψία της γέφυρας βελτιώνει σημαντικά την αντοχή στους κραδασμούς.

The Calibre 3255

Η Rolex παρουσιάζει τον Calibre 3255, έναν μηχανισμό κίνησης νέας γενιάς, ο οποίος θέτει νέα πρότυπα απόδοσης για τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρολογιού: ακρίβεια, αυτονομία, αξιοπιστία, αντοχή σε κραδασμούς και μαγνητισμό, καθώς και ευκολία της προσαρμογής του. Με τον Calibre 3255, η Rolex θέτει ένα νέο επίπεδο χρονομετρικής ακρίβειας με κριτήρια που ξεπερνούν αυτά του COSC (Επίσημο Ελβετικό Ινστιτούτο Χρονομέτρησης). Ο ταλαντωτής του Calibre 3255 είναι εφοδιασμένος με ελατήριο Parachrom, πατενταρισμένο και κατασκευασμένο από την Rolex σε αποκλειστικό κράμα νιοβίου και ζιρκονίου. Δεν είναι ευαίσθητο στα μαγνητικά πεδία και στις μεταβολές της θερμοκρασίας και είναι έως 10 φορές πιο ανθεκτικό στους κραδασμούς σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ελατήρια.

The Bracelets & Clasps

OYSTER BRACELET

Aυτό το στιβαρό μεταλλικό βραχιόλι με τους επίπεδους συνδέσμους τριών τεμαχίων παραμένει ο στυλοβάτης της συλλογής Oyster. Είναι τοποθετημένο σε ολόκληρο το φάσμα των επαγγελματικών ρολογιών, αλλά και σε μερικά κλασικά μοντέλα όπως το Datejust, Day-Date και Sky-Dweller. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με όλους τους τύπους συνδετήρων Rolex (Oysterclasp, Oysterlock και Crownclasp) και μπορεί να περιλαμβάνει το σύστημα ζεύξης επέκτασης άνεσης Easylink.

PRESIDENT BRACELET

Αυτό το εκλεπτυσμένο, αποκλειστικό μεταλλικό βραχιόλι με ημικυκλικούς συνδέσμους τριών τεμαχίων δημιουργήθηκε το 1956 για την κυκλοφορία του αριστοκρατικού Oyster Perpetual Day-Date. Το βραχιόλι του Προέδρου διατηρείται σήμερα για το Day-Date και για ορισμένες εκδόσεις του Datejust για κυρίες, σε πολύτιμα μέταλλα. Είναι πάντα εξοπλισμένο με ένα Crownclasp, το κομψό κρυμμένο κούμπωμα της Rolex.

JUBILEE BRACELET

Αυτό το εύκαμπτο και άνετο μεταλλικό βραχιόλι από πέντε τεμάχια σχεδιάστηκε ειδικά για το λανσάρισμα του Oyster Perpetual Datejust το 1945. Είναι εξοπλισμένο είτε με κρυμμένο Crownclasp είτε με Oysterclasp.

The Materials

OYSTERSTEEL

Το Oystersteel ανήκει στην οικογένεια χάλυβα 904L, η οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στη διάβρωση και αποκτά εξαιρετική γυαλάδα όταν γυαλίζει. Οι χάλυβες 904L χρησιμοποιούνται συνήθως στην υψηλή τεχνολογία και στις αεροδιαστημικές και χημικές βιομηχανίες. Οι εξαιρετικές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες τους είναι συγκρίσιμες με εκείνες των πολύτιμων μετάλλων. Η Rolex κυριαρχεί στο εσωτερικό της ολόκληρης διαδικασίας κατασκευής των εξαρτημάτων ρολογιού 904L.

GOLD

Η Rolex χρησιμοποιεί αποκλειστικά 18K Χρυσό, ένα κράμα αποτελούμενο από 750 ‰ (χιλιοστά) καθαρού χρυσού, συν το ακριβές μείγμα στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του αργύρου και του χαλκού, απαραίτητο για την παραγωγή των διάφορων τύπων χρυσού 18Κ: κίτρινο, λευκό και Everose, το αποκλειστικό ροζ χρυσό κράμα της Rolex.

PLATINUM

Η Rolex χρησιμοποιεί πλατίνα 950, ένα κράμα αποτελούμενο από 950 ‰ (χιλιοστά) πλατίνας συνδυασμένης με ρουθήνιο. Αυτό επιτρέπει στο μέταλλο να είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να χρησιμοποιείται στις θήκες ρολογιών, διατηρώντας παράλληλα την λάμψη του.

CERACHROM

Η Rolex ανέπτυξε το πλαίσιο Cerachrom για συγκεκριμένα επαγγελματικά μοντέλα για να εξασφαλίσει διαρκή ομορφιά και λειτουργικότητα ακόμα και μετά την έκθεση στις πιο ακραίες συνθήκες. Είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά σκληρό κεραμικό υλικό, είναι ουσιαστικά αδιαπέραστο στις γρατζουνιές και το χρώμα του δεν επηρεάζεται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Για βέλτιστη ευκρίνεια, οι αριθμοί και οι διαβαθμίσεις χαράσσονται στο κεραμικό και στη συνέχεια επικαλύπτονται με πολύ λεπτό στρώμα χρυσού ή πλατίνας χρησιμοποιώντας μια διαδικασία PVD. Μια τελική στίλβωση με διαμάντια αφαιρεί το χρυσό ή την πλατίνα από την υπόλοιπη επιφάνεια του καλύμματος και δίνει μια εξαιρετική, μακρόχρονη λάμψη.