Η ιστορία μας

Η ιστορία μας ξεκίνησε το 1981, όταν ο νεαρός Διονύσης Κούρτης, άρχισε να μαθαίνει την τέχνη της αδαμαντοδεσίας, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση.

Η επιθυμία του για τη δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων υψηλής ποιότητας και αισθητικής σε συνδυασμό με την κοινωνικότητα και την αμεσότητα στη σχέση με τους πελάτες, τον οδήγησαν σε ηλικία 23 ετών το 1989, τη δραστηριοποίησή του στη λιανική πώληση με τη σύσταση της πρώτης δικής του εταιρίας.

Η εξαιρετική ποιότητα και η ποικιλία των σχεδίων του καθώς και η σωστή διαχείριση της εταιρίας πολύ σύντομα έφεραν την επιτυχία και ταυτόχρονα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός χώρου στην καρδιά της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Έτσι, το 1989, το κατάστημα ΚΟΥΡΤΗΣ μεταφέρεται στην Πετρούπολη στην οδό 25η Μαρτίου.

 

ΚΟΥΡΤΗΣ Στην Πετρούπολη

Την ίδια εποχή, ακολουθώντας τη ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής, ξεκίνησαν τα σχέδια για ένα ακόμα κατάστημα στη Πετρούπολη. Τα σχέδια αυτά υλοποιήθηκαν το 1996 με το κατάστημα επί της οδού 25ης Μαρτίου 92. Μη σταματώντας ποτέ να ανανεώνεται και να πρωτοτυπεί ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, ο Οίκος ΚΟΥΡΤΗΣ εγκαινίασε το 1999 νέο κατάστημα στην Πετρούπολη με την ονομασία Argento Gioiello. Το κατάστημα αυτό, σχεδιασμένο και πλήρως εναρμονισμένο με την περιοχή διαθέτει μία ευρύτατη συλλογή κοσμημάτων, ρολογιών και δώρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των επισκεπτών.

 

ΚΟΥΡΤΗΣ Στο Περιστέρι

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια των καταστημάτων του Οίκου είναι το κατάστημα ΚΟΥΡΤΗΣ το οποίο εγκαινιάζεται το 2007 στην Αθήνα στην περιοχή του Περιστερίου. Βασικός στόχος του είναι η συγκέντρωση των σημαντικότερων εταιρικών σημάτων με παρουσία στην ελληνική αγορά σε ένα περιβάλλον υψηλότατης αισθητικής και ποιότητας, και η παροχή ανάλογης, άψογης εξυπηρέτησης στους επισκέπτες του. Μέσα στο μοναδικό αυτό περιβάλλον, συνυπάρχουν για πρώτη φορά στα δυτικά προάστια, brands κολοσσοί όπως Hublot, Rolex, Tag Heuer, Tissot. 

 

Το brand K.due² ξεκίνησε το 2014 ως μια ιδέα του Αντώνη Κούρτη σε ηλικία 22 ετών, που αποφάσισε να μεταδώσει το όνειρο του στον πατέρα του, Διονύση, ο οποίος κατείχε ήδη 4 καταστήματα κοσμημάτων στην Αθήνα. Πατέρας και γιος, αποφάσισαν να ενώσουν τις ιδέες και τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το brand κοσμημάτων και ωρολογιών, K.due², βάζοντας την υπογραφή τους σε ένα μείγμα μοντέρνων και κομψών σχεδίων!

Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο, φρέσκο και καινοτόμο brand που θα ξεχωρίσει στο χώρο των ρολογιών και κοσμημάτων. Η εμπειρία της οικογένειας από το χώρο, μαζί με το πάθος του Αντώνη για την υλοποίηση της ιδέας, τους οδήγησε μετά από πολύ προσπάθεια και επιμονή να δημιουργήσουν την K.due². Την πρώτη Ελληνική εταιρία ρολογιών που έχει ως στόχο να δημιουργεί ρολόγια μοναδικά για τον καθένα.

 

Σήμερα, ο οίκος Κούρτης, πρωτοπορεί στην αγορά του ρολογιού ως χονδρέμπορος αλλά και στην λιανική πώληση. Η εταιρία ακόμα και σήμερα, εμπνέεται από την παράδοση, προσφέροντας και στους διεθνείς πελάτες της, μια πιο εμπλουτισμένη συλλογή ρολογιών υψηλής ωρολογοποιίας αλλά ταυτόχρονα και άλλα γνωστά εμπορικά σήματα. Τα κυριότερα σχέδια από την σειρά κοσμημάτων, σχεδιάζονται και παράγονται στα εσωτερικά εργαστήρια της εταιρείας, καθώς και κοσμήματα διάσημων ελληνικών αλλά και διεθνών οίκων, με ιδιαίτερα σπάνια φυσικά χρωματιστά διαμάντια, μοναδικούς πολύτιμους λίθους και περιζήτητα μαργαριτάρια.