Τo 1981 ο Κούρτης Διονύσης ξεκινά την πορεία του στο χώρο του κοσμήματος, ως αδαμαντοδέτης.

Η επιθυμία του για τη δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων υψηλής ποιότητας και αισθητικής σε συνδυασμό με την κοινωνικότητα και την αμεσότητα στη σχέση με τους πελάτες του τον οδήγησαν σε ηλικία 23 ετών το 1989, τη δραστηριοποίησή του στη λιανική πώληση με τη σύσταση της πρώτης δικής του εταιρίας.

Η εξαιρετική ποιότητα και η ποικιλία των σχεδίων του καθώς και η σωστή διαχείριση της εταιρίας πολύ σύντομα έφεραν την επιτυχία και ταυτόχρονα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός χώρου στην καρδιά της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Έτσι, το 1989, ο ΚΟΥΡΤΗΣ μεταφέρεται στην Πετρούπολη στην οδό 25η Μαρτίου.

ΚΟΥΡΤΗΣ Στην Πετρούπολη

Την ίδια εποχή, ακολουθώντας τη ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής, ξεκίνησαν τα σχέδια για ένα ακόμα κατάστημα στη Πετρούπολη.

Τα σχέδια αυτά υλοποιήθηκαν το 1996 με το κατάστημα επί της οδού 25ης Μαρτίου 92.

Μη σταματώντας ποτέ να ανανεώνεται και να πρωτοτυπεί ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, ο Οίκος ΚΟΥΡΤΗΣ εγκαινίασε το 1999 νέο κατάστημα στην Πετρούπολη με την ονομασία Argento Gioiello.

Το κατάστημα αυτό, σχεδιασμένο και πλήρως εναρμονισμένο με την περιοχή διαθέτει μία ευρύτατη συλλογή κοσμημάτων, ρολογιών και δώρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των επισκεπτών.

ΚΟΥΡΤΗΣ Στο Περιστέρι

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια των καταστημάτων του Οίκου είναι το κατάστημα ΚΟΥΡΤΗΣ το οποίο  εγκαινιάζεται το 2007 στην Αθήνα στην περιοχή του Περιστερίου. Βασικός στόχος του είναι η συγκέντρωση των σημαντικότερων εταιρικών σημάτων με παρουσία στην ελληνική αγορά σε ένα περιβάλλον υψηλότατης αισθητικής και ποιότητας, και η παροχή ανάλογης, άψογης εξυπηρέτησης στους επισκέπτες του.

Μέσα στο μοναδικό αυτό περιβάλλον δημιουργείται ένα διαφορετικό, από πλευράς concept και αισθητικής, κατάστημα στο οποίο συνυπάρχουν για πρώτη φορά brands κολοσσοί όπως  ZENITH, EBEL, Frederique CONSTANTGUCCI. Το κατάστημα αυτό αμέσως απέκτησε φανατικούς νέους πελάτες, αφού βρίσκεται σε χώρο που αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις αγορές τους, παρέχει εύκολη πρόσβαση και διευρυμένο ωράριο. Η συλλογή του χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία αφού αποσκοπεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και περιλαμβάνει μοναδικά κοσμήματα και ρολόγια των περισσότερων από τις μάρκες που εκπροσωπεί η εταιρία.