Η ιστορία μας

Οι καιροί αλλάζουν, οι αξίες διατηρούνται.

Ανακαλύψτε περισσότερα από 43 έτη, γεμάτα ιστορία.

Μια οικογενειακή εταιρεία ανακαλύπτει τον τριπλό δρόμο προς την επιτυχία:

Αξιοπιστία, Μοναδικότητα και Συνέχεια.

1981: Η Αρχή

Η ιστορία μας ξεκίνησε το 1981, όταν ο νεαρός Κούρτης Διονύσης, άρχισε να μαθαίνει την τέχνη της αδαμαντοδεσίας, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση.

Εργαζόταν ως αδαμαντοδέτης, σε έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος ήταν εξαιρετικός γνώστης της τέχνης.

Το 1987, με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ξεκίνησε να εργάζεται πλέον αυτόνομα.

Έχοντας πολλές καλές ιδέες και επιθυμία, για δημιουργία μοναδικών κοσμημάτων υψηλής ποιότητας και αισθητικής το 1989, ολοκλήρωσε τη σύσταση της πρώτης εταιρείας του.

Σε συνδυασμό με την κοινωνικότητα και την αμεσότητα και τη σχέση του με τους πελάτες, η εξαιρετική ποιότητα και ποικιλία των σχεδίων, καθώς και η σωστή διαχείριση της εταιρίας, πολύ σύντομα έφεραν την επιτυχία και ταυτόχρονα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός χώρου στην καρδιά της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Έτσι, το 1989, το κατάστημα ΚΟΥΡΤΗΣ μεταφέρεται στην Πετρούπολη στην οδό 25η Μαρτίου.

ΚΟΥΡΤΗΣ Στην Πετρούπολη

 

Λίγα χρόνια μετά, ακολουθώντας τη ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής, ξεκίνησαν τα σχέδια για ένα ακόμα κατάστημα στη Πετρούπολη. Τα σχέδια αυτά υλοποιήθηκαν το 1996 με το κατάστημα επί της οδού 25ης Μαρτίου 92. Μη σταματώντας ποτέ να ανανεώνεται και να πρωτοτυπεί ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, ο Οίκος ΚΟΥΡΤΗΣ εγκαινίασε το 1999 νέο κατάστημα στην Πετρούπολη με την ονομασία Argento Gioiello. Το κατάστημα αυτό, σχεδιασμένο και πλήρως εναρμονισμένο με την περιοχή διαθέτει μία ευρύτατη συλλογή κοσμημάτων, ρολογιών και δώρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των επισκεπτών.

Ο Κούρτης Διονύσης, επένδυσε επίσης πολύ χρόνο, στο σχεδιασμό των βιτρινών. Κανένα άλλο κατάστημα δεν είχε τόσο ελκυστική παρουσία και κανένα άλλο κατάστημα δεν προσέλκυσε τόσους πελάτες. Καθόριζε τον δρόμο που θα έφερνε την εταιρεία στις σοβαρές επιτυχίες των επόμενων δεκαετιών: τα καταστήματά του προσέφεραν την καλύτερη ποιότητα, την ευρύτερη γκάμα προϊόντων και το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών.

 

ΚΟΥΡΤΗΣ Στο Περιστέρι

 

Μετά από 8 χρόνια, έκανε την επόμενη κίνηση του: ίδρυσε το τέταρτο κατάστημα στην καρδιά της Δυτικής Αττικής, στο Περιστέρι. Και εδώ, η επιχειρηματική του ιδέα τον έβαλε πάνω και πέρα από τον ανταγωνισμό. Για να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων του στην κορυφαία κατηγορία τιμών, ταξίδεψε στην Ασία, την Ευρώπη και την Ελβετία συγκεκριμένα, με τον 14χρονο γιο του Αντώνη. Εκεί έκανε πολλές επαφές με τα τοπικά και διεθνή κέντρα ρολογιού – επαφές που θα ήταν πολύ χρήσιμες για την εταιρεία του αργότερα. Προς το παρόν, τα εξαιρετικά ρολόγια Ελβετικών οίκων, έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη γοητεία στα τέσσερα καταστήματά του.

Η οικογένεια συνέχισε να επενδύει τα κέρδη της στην εταιρεία. Ήταν ο πρώτος έμπορος ρολογιών και κοσμημάτων της Αθήνας που δημιούργησε ένα μικρό δίκτυο τοπικών καταστημάτων.

Βασικός στόχος του είναι η συγκέντρωση των σημαντικότερων εταιρικών σημάτων με παρουσία στην ελληνική αγορά σε ένα περιβάλλον υψηλότατης αισθητικής και ποιότητας, και η παροχή ανάλογης, άψογης εξυπηρέτησης στους επισκέπτες του. Μέσα στο μοναδικό αυτό περιβάλλον, συνυπάρχουν για πρώτη φορά στα δυτικά προάστια, brands κολοσσοί όπως Hublot, Rolex, Tag Heuer, Tissot, Longines.

 

2014 – Τώρα: Ο δρόμος του μέλλοντος

 

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, με ένα νέο brand ρολογιών (K.due²) και τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος, που ως στόχο επίσης έχει, τη προσφορά της καλύτερης δυνατής αξίας των προϊόντων, καθημερινά, στην ελληνική αγορά.

Προχωράμε με καινοτομίες οι οποίες και συμπληρώνουν την παράδοση, στην διαδρομή προς το μέλλον.