Όροι Εγγύησης

Από το 2002, η περίοδος εγγύησης για όλα τα ρολόγια που πωλούνται στην Ευρώπη είναι δύο χρόνια και πάνω, ανάλογα την μάρκα (π.χ τα ρολόγια K.due² έχουν 4 έτη). Αρχίζει να ισχύει μόλις συμπληρωθεί η ημερομηνία στο πιστοποιητικό.

H εγγύηση σε όλα τα ρολόγια καλύπτει μόνο τη μηχανή.

Τυχόν φθορές σε τζαμάκια, μπρασελέ, κορώνες, κουμπώματα, λουράκια δεν καλύπτονται από εγγύηση.

Η αναφορά της ευρωπαϊκής ένωσης σε ότι αφορά τη στεγανότητα κάθε ρολογιού έχει ως εξής: 3 BAR (30mt) 5 BAR (50mt) 10 BAR (100mt) 20/30 BAR (200/300 mt). Μετά την αγορά σας από το κατάστημά μας υπεύθυνες για οποιεσδήποτε απαιτήσεις σας καθίστανται οι κατασκευάστριες εταιρίες για τις μάρκες που αντιπροσωπεύουν, οι οποίες και καλύπτουν με την εγγύηση που συνοδεύει το ρολόι σας σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.
Το κατάστημά μας δεν υποχρεούται στη μεσολάβηση του service του ρολογιού σας, το αναλαμβάνει όμως προς εξυπηρέτησή σας και δεν μπορεί να γνωρίζει από πριν τη χρέωσή του και το χρόνο παράδοσής του. Για τον οποιαδήποτε λόγο επιθυμείτε να το αποστείλετε σε εμάς, τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αποστολέα τα οποία είναι 10 ευρώ. 

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΡΟΛΟΓΙΩΝ

Στην επιφάνεια του νερού η ατμοσφαιρική πίεση που ασκείται στο ρολόι είναι μία ατμόσφαιρα ή ένα bar. Όταν βουτήξουμε το ρολόι κάτω από το νερό, αυξάνεται η ατμοσφαιρική πίεση. Στην περίπτωση που βυθίσουμε το ρολόι στα 10 μέτρα μέσα στο νερό, η πίεση που του ασκείται είναι 2 bar, καθώς η πίεση αυξάνεται κατά ένα bar κάθε 10 μέτρα.

Πολύ εύκολα θα λέγαμε ότι ένα ρολόι με αδιαβροχοποίηση 5 bar, μπορεί να αντέξει σε βάθος 40 μέτρων. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει απόλυτα και συχνά γίνετε παρανόηση.

ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΛΛΑΣΑ

Δεν είναι όλα τα ρολόγια κατάλληλα για κολύμβηση και ειδικά για καταδύσεις. Για να αντέχει το στην θάλασσα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 bar.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

Η ένδειξη bar σε κάθε ρολόι μετράει την πίεση που ασκήθηκε στο ρολόι σε εργοστασιακές συνθήκες μέτρησης. Αυτό σημαίνει οι συνθήκες της μέτρησης είναι πάντα οι ίδιες. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι συνθήκες δεν παραμένουν συνεχώς ίδιες όπως στην εργαστηριακή μέτρηση και η ένδειξη αδιαβροχοποίησης δεν είναι απόλυτη στην καθημερινή χρήση.

Όταν θα μπούμε για μπάνιο στην θάλασσα, η θερμοκρασία πέφτει και άρα το υλικό συστέλλεται. Η κίνηση του χεριού μας, καθώς ήμαστε στο νερό, αλλάζει την πίεση που ασκείται στο ρολόι.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ:

 Atm / bar

Αντοχή σε

καμία ένδειξη

καμία επαφή με νερό

3 atm / 3 bar

τυχαία επαφή με το νερό

5 atm / 5 bar

πλύσιμο χεριών

10 atm / 10 bar

κολύμβηση

20 atm / 20 bar

κατάδυση χαμηλού βάθους

30 atm / 30 bar

κατάδυση (Scuba Diving)

Diver’s 100 m

Ελάχιστο πρότυπο ISO (ISO 6425) για καταδύσεις σε βάθη (scuba diving) ακατάλληλα για καταδύσεις κορεσμού

Diver’s 200 m ή 300 m

Κατάλληλο για καταδύσεις σε βάθη (scuba diving) που δεν είναι κατάλληλα για καταδύσεις κορεσμού.

Diver’s 300+ m

Kαταδύσεις μικτών αερίων. Κατάλληλο για καταδύσεις κορεσμού (σε περιβάλλον εμπλουτισμένο με ήλιο).

 

Ξεπλύνετε το ρολόι με φρέσκο ​​νερό μετά την έκθεση σε μια χλωριωμένη πισίνα, αλμυρό νερό, σαπούνια κλπ.

Η αδιαβροχοποίηση του ρολογιού αφορά τη χρήση νερού σε φυσική θερμοκρασία και όχι ζεστό, διότι το ζεστό νερό αλλοιώνει τις φλάντζες του ρολογιού με αποτέλεσμα να εισχωρεί υγρασία στο εσωτερικό του, να προκαλείται διάβρωση στο μηχανισμό και η εγγύηση δεν σας καλύπτει.