Όροι Εγγύησης

Από το 2002, η περίοδος εγγύησης για όλα τα ρολόγια που πωλούνται στην Ευρώπη είναι δύο χρόνια και πάνω, ανάλογα την μάρκα (π.χ τα ρολόγια K.due² έχουν 4 έτη). Αρχίζει να ισχύει μόλις συμπληρωθεί η ημερομηνία στο πιστοποιητικό.

H εγγύηση σε όλα τα ρολόγια καλύπτει μόνο τη μηχανή.

Τυχόν φθορές σε τζαμάκια, μπρασελέ, κορώνες, κουμπώματα, λουράκια δεν καλύπτονται από εγγύηση.

Η αναφορά της ευρωπαϊκής ένωσης σε ότι αφορά τη στεγανότητα κάθε ρολογιού έχει ως εξής: 3 BAR (30mt) 5 BAR (50mt) 10 BAR (100mt) 20/30 BAR (200/300 mt). Μετά την αγορά σας από το κατάστημά μας υπεύθυνες για οποιεσδήποτε απαιτήσεις σας καθίστανται οι κατασκευάστριες εταιρίες για τις μάρκες που αντιπροσωπεύουν, οι οποίες και καλύπτουν με την εγγύηση που συνοδεύει το ρολόι σας σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.
Το κατάστημά μας δεν υποχρεούται στη μεσολάβηση του service του ρολογιού σας, το αναλαμβάνει όμως προς εξυπηρέτησή σας και δεν μπορεί να γνωρίζει από πριν τη χρέωσή του και το χρόνο παράδοσής του.

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ ISO 2281:

3 BAR (30 m) (3 ΑΤΜ): Κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Ανθεκτικό σε: τυχαία επαφή με το νερό/βροχή, υγρασία, ιδρώτας. Ακατάλληλο για ντους, κολύμβηση, κολύμβηση με αναπνευστήρα (snorkeling), εργασία με νερό, ψάρεμα και καταδύσεις.

5 BAR (50 m) (5 ΑΤΜ): Κατάλληλο για καθημερινή χρήση, ντους, κολύμβηση, κολύμβηση σε ρηχά νερά, κολύμβηση με αναπνευστήρα (snorkeling), εργασία με νερό, ψάρεμα. Ανθεκτικό στην τυχαία επαφή με το νερό/βροχή. Ακατάλληλο για καταδύσεις.

10 BAR (100 m) (10 ΑΤΜ): Κατάλληλο για σέρφινγκ, κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα (snorkeling), ιστιοπλοΐα και θαλάσσια σπορ. Ακατάλληλο για καταδύσεις.

20 BAR (200 m) (20 ΑΤΜ): Κατάλληλο για επαγγελματική θαλάσσια δραστηριότητα, επιφανειακά θαλάσσια σπορ και κατάδυση με αναπνευστήρα (skin diving).

Diver’s 100 m: Ελάχιστο πρότυπο ISO (ISO 6425) για καταδύσεις σε βάθη (scuba diving) ακατάλληλα για καταδύσεις κορεσμού.

Diver’s 200 m ή 300 m: Κατάλληλο για καταδύσεις σε βάθη (scuba diving) που δεν είναι κατάλληλα για καταδύσεις κορεσμού.

Diver’s 300+ m: Kαταδύσεις μικτών αερίων. Κατάλληλο για καταδύσεις κορεσμού (σε περιβάλλον εμπλουτισμένο με ήλιο).

 

Ξεπλύνετε το ρολόι με φρέσκο ​​νερό μετά την έκθεση σε μια χλωριωμένη πισίνα, αλμυρό νερό, σαπούνια κλπ.

 

Η αδιαβροχοποίηση του ρολογιού αφορά τη χρήση νερού σε φυσική θερμοκρασία και όχι ζεστό, διότι το ζεστό νερό αλλοιώνει τις φλάντζες του ρολογιού με αποτέλεσμα να εισχωρεί υγρασία στο εσωτερικό του, να προκαλείται διάβρωση στο μηχανισμό και η εγγύηση δεν σας καλύπτει.