Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοεμβρίου 2018

Καλώς ήλθατε στον ιστότοπο ora-kourtis.gr.

Στο ora-kourtis.gr δεσμευόμαστε να προστατεύουμε και να σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας. Το παρόν καθορίζει βασικές πληροφορίες σχετικά με το ora-kourtis.gr και τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που μας παρέχετε.

Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συλλογής, χρήσης και αποθήκευσης των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] ή καλώντας στο 2105755654.

Σχετικά με εμάς

Ο δικτυακός τόπος ora-kourtis.gr ανήκει και διευθύνεται από την εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ.» (που αναφέρεται εδώ ως “εμείς”, “μας”, “εμείς”). Ο όρος “υπηρεσίες μας” αναφέρεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας και σε οποιοδήποτε από τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες μας, όπως το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, τις εφαρμογές μας για κινητά και tablet, τις σελίδες μας σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων τρίτων, όπως το Instagram, το Facebook, το Twitter, το Pinterest και το Google+, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες ή εφαρμογές που έχουμε στην κατοχή μας ή εκτελούμε από καιρό σε καιρό. Εάν χρησιμοποιείτε κάποια από τις υπηρεσίες μας, θα αναφερθούμε σε εσάς χρησιμοποιώντας τους όρους “χρήστης”, “επισκέπτης”, “εσείς”, “σας”, “δικός σας” σε αυτήν την πολιτική.

Για τους σκοπούς του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 2016 (ο Νόμος), οι υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων για οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες που διαθέτουμε σχετικά με εσάς είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ.», Πελοπίδα 6, Περιστέρι 12134, Ελλάδα.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και γιατί;

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν πραγματοποιείτε μια παραγγελία, καλείτε την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, εγγράφεστε στις επικοινωνίες μάρκετινγκ που χρησιμοποιούμε, αναζητάτε τον ιστότοπό μας ή χρησιμοποιείτε τις άλλες υπηρεσίες που προσφέρει ο ιστότοπός μας (https://ora-kourtis.gr/). Τα δεδομένα που συλλέγουμε περιλαμβάνουν στοιχεία που μας παρέχετε, όπως το όνομα και το επώνυμό σας και τις διευθύνσεις αποστολής και χρέωσης. Επίσης, συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με τις συνήθειες αγορών σας και τις σελίδες και τα προϊόντα που έχετε δει από τη χρήση του ιστοτόπου μας. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να:

  • Επεξεργαστούμε τις παραγγελίες σας, πραγματοποιήσουμε τις πληρωμές σας και να παραδώσουμε τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.
  • Παρέχουμε οποιεσδήποτε πρόσθετες υπηρεσίες που έχετε ζητήσει, όπως προωθητικά μηνύματα.
  • Σας δώσουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες που προορίζονται για εγγεγραμμένους χρήστες, όπως λίστες επιθυμιών και ειδοποιήσεις προϊόντων.
  • Σας παρέχουμε βοήθεια και υποστήριξη μέσω της ομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών μας είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω των φορμών επικοινωνίας που διαθέτουμε.
  • Επεξεργαζόμαστε προτάσεις σας για συνεργασία.
  • Εξατομικεύσουμε την επίσκεψή σας στον ιστότοπο και να βεβαιωθούμε ότι το περιεχόμενό του παρουσιάζεται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για εσάς και τον υπολογιστή σας.

Σύμφωνα με το Νόμο, πρέπει να έχουμε μια έγκυρη νομική βάση για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας επειδή έχουμε μια σύμβαση μαζί σας, π.χ. σύμβαση πώλησης. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας στείλουμε προωθητικά μηνύματα που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν, με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας για αυτήν τη δραστηριότητα ή ότι είστε ήδη πελάτης, στην οποία περίπτωση έχουμε έννομο συμφέρον να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τα προωθητικά μηνύματα από εμάς ανά πάσα στιγμή.

Πόσο καιρό κρατάμε τα δεδομένα σας;

Δεν θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους παρείχατε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν ο νόμος το επιτρέπει ή απαιτεί την παραμονή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η περίοδος διατήρησης ποικίλλει ανάλογα με το σκοπό της επεξεργασίας. Για παράδειγμα, τα δεδομένα που συλλέγονται κατά την αγορά των προϊόντων σας στο https://ora-kourtis.gr/ διατηρούνται σύμφωνα με τον τοπικό φορολογικό νόμο, ενώ τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την αποστολή των προωθητικών μηνυμάτων διατηρούνται μέχρι να αιτηθείτε την κατάργηση της εγγραφής σας. Μετά από αυτή την περίοδο, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν οριστικά ή θα καθίστανται ανεπανόρθωτα ανώνυμα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Όταν αγοράσετε προϊόντα από τη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα χρέωσης μέχρι το τέλος της σχετικής λογιστικής περιόδου, συνήθως έξι χρόνια από την ημερομηνία χρέωσης.
  • Όταν πραγματοποιείτε μια πληρωμή, θα διατηρήσουμε τα στοιχεία πληρωμής μέχρι την πιστοποίηση της πληρωμής και την ολοκλήρωση των σχετικών διοικητικών και λογιστικών διατυπώσεων σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης και τους όρους που ισχύουν για την αμφισβήτηση της πληρωμής.
  • Όταν μας παρέχετε προσωπικά δεδομένα προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες του https://ora-kourtis.gr/, όπως οι επικοινωνίες μάρκετινγκ, θα διατηρούμε τα δεδομένα σας για το σκοπό αυτό μέχρι τον τερματισμό της υπηρεσίας ή μέχρι να ακυρώσετε την εγγραφή σας η υπηρεσία.
  • Όταν μας δίνετε τη συγκατάθεσή σας να σας στείλουμε προωθητικά μηνύματα, μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Θεωρούμε ότι η συγκατάθεσή σας είναι έγκυρη μέχρι και πέντε χρόνια μετά από την τελευταία αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε mail που σας στέλνουμε, με την εφαρμογή μας ή με τη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/. Σε κάθε περίπτωση, θα μειώσουμε τον αριθμό των προωθητικών μηνυμάτων εάν δεν αλληλεπιδράσετε μαζί μας για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
  • Όταν χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και το ιστορικό περιήγησης για να αναλύσουμε τη συμπεριφορά σας προκειμένου να προσαρμόσουμε τον ιστότοπο και να σας παρουσιάσουμε εξατομικευμένες προσφορές πωλήσεων, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα αυτά μέχρι να μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε.
  • Όταν χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα για έρευνες αγοράς και έρευνες ικανοποίησης πελατών, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα μέχρι να μας ζητήσετε να σταματήσουμε.
  • Όταν επικοινωνείτε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, θα διατηρήσουμε τυχόν επιπλέον προσωπικά δεδομένα που παρέχετε ειδικά για την ερώτησή σας για όσο διάστημα παραμείνετε ενεργός πελάτης του https://ora-kourtis.gr/. Όταν συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στις φόρμες επικοινωνίας που διαθέτουμε προκειμένου να θέσετε ένα ερώτημα, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα αυτά μέχρις ότου απαντηθεί το ερώτημά σας.
  • Όταν επικοινωνείτε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, θα διατηρήσουμε την εγγραφή κλήσεων για έξι μήνες. Τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας δεν καταγράφονται ως μέρος της κλήσης.
  • Όταν συμπληρώνετε τις φόρμες επικοινωνίας μας κατόπιν προσκλήσεώς μας για οποιαδήποτε συνεργασία, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο αν τελικά συνεργαστούμε και μέχρι 5 χρόνια μετά τη λήξη της συνεργασίας μας.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα;

Σύμφωνα με το Νόμο, έχετε το δικαίωμα να:

  • Γνωρίζετε ποια προσωπικά δεδομένα σας υφίστανται επεξεργασία κι από ποιους, από πού προέκυψαν αυτά τα δεδομένα και πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα. Επίσης, να γνωρίζετε εάν τα δεδομένα σας χρησιμοποιούνται για αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων (μέσω αλγορίθμων π.χ.).
  • Αιτείστε από εμάς να ενημερώνουμε, να διορθώσουμε ή να συμπληρώνουμε τα δεδομένα που διατηρούμε για εσάς.
  • Ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας για επεξεργασία για ένα συγκεκριμένο σκοπό.
  • Αιτείστε από εμάς να διαγράφουμε ή να σβήνουμε τα δεδομένα σας από τα συστήματά μας.
  • Περιορίσετε ή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας.
  • Αιτείστε από εμάς να σας παράσχουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς σε ευανάγνωστη ηλεκτρονική μορφή ή να τα μεταφέρουμε απευθείας σε τρίτο μέρος που έχετε ορίσει (και εμείς θα σας τα παράσχουμε δωρεάν μετά την επαλήθευση της ταυτότητάς σας).

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα αυτά οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] ή τηλεφωνώντας στο 2105755654. Επίσης, μπορείτε να ασκήσετε κάποια από τα δικαιώματά σας, όπως π.χ. τη διόρθωση κάποιων δεδομένων σας, μέσω της χρήσης του λογαριασμού σας και την τροποποίηση των στοιχείων που έχετε δώσει.

Εάν πιστεύετε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων έχει πραγματοποιηθεί παράνομα, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτική αρχή που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των κανόνων προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη χώρα σας. Στην Ελλάδα, η καταγγελία πρέπει να υποβληθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων (http://www.dpa.gr/).

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου μπορεί να υποστεί αλλαγές και προσθήκες κατά διαστήματα. Στις περιπτώσεις που είναι δυνατόν, θα σας ενημερώσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, αλλά παρακαλούμε να ελέγχετε το περιεχόμενο τακτικά. Η ημερομηνία έκδοσης και ο αριθμός έκδοσης εμφανίζονται στην αρχή της ειδοποίησης.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνο τα δεδομένα που απαιτούνται για να μας επιτρέψουν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε εσάς. Συλλέγουμε τα ακόλουθα δεδομένα κατά την περιήγηση ή την αγορά στο https://ora-kourtis.gr/:

  • Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και αποστολή της αγοράς σας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της διεύθυνσης χρέωσης, της διεύθυνσης παράδοσης, των λεπτομερειών πληρωμής, του αριθμού κινητού τηλεφώνου, του αριθμού τηλεφώνου και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συλλέγουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να σας στείλουμε την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας. Συλλέγουμε τον αριθμό τηλεφώνου σας έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας εάν υπάρχουν προβλήματα με την παραγγελία.
  • Συλλέγουμε τη διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εγγραφείτε για να λάβετε νέα σχετικά με το ora-kourtis.gr.
  • Εάν εγγραφείτε μέσω της δημιουργίας λογαριασμού ora-kourtis.gr, συλλέγουμε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον κωδικό πρόσβασης, τη χώρα και πρόσθετα δεδομένα σχετικά με τους αγαπημένους σας σχεδιαστές και τις προτιμήσεις μάρκετινγκ.
  • Όταν επικοινωνείτε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, ενδέχεται να συλλέξουμε πρόσθετα δεδομένα που θα μας βοηθήσουν να επιλύσουμε τυχόν ερωτήματα σχετικά με την παραγγελία, την παράδοση, τις πληρωμές, το μάρκετινγκ, τον ιστότοπό σας ή οποιαδήποτε άλλα ερωτήματα.
  • Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα σχετικά με την περιήγησή σας στη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων που επισκέπτεστε και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδράτε με αυτές τις σελίδες. Εάν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό, συλλέγουμε δεδομένα περιήγησης σχετικά με την πρόσβασή σας στις ειδικές περιοχές του ιστοτόπου.
  • Εάν είστε πελάτης του https://ora-kourtis.gr/ ή αν μας δώσατε τη συγκατάθεσή σας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για δραστηριότητες άμεσου μάρκετινγκ.
  • Αν μας παράσχετε δεδομένα κάποιου άλλου – για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα προϊόν που θα παραδοθεί σε ένα φίλο ή ως δώρο – θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπως το όνομα, η διεύθυνση παράδοσης και άλλα στοιχεία επικοινωνίας για τον φίλο σας.
  • Αν λαμβάνετε ένα προϊόν ως δώρο, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας μόνο για να ικανοποιήσουμε το αίτημα δώρου και τις συμβατικές μας υποχρεώσεις.
  • Όταν χρησιμοποιείτε την έκδοση εφαρμογής της ιστοσελίδας μας, θα σας ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από εσάς, προκειμένου να σας στείλουμε σύντομα μηνύματα, “push notifications” σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Με τη συγκατάθεσή σας, θα συλλέξουμε επίσης δεδομένα σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής και της διεύθυνσης IP σας, προκειμένου να βελτιώσουμε την υπηρεσία μας προς εσάς. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα “push notifications” ανά πάσα στιγμή ενημερώνοντας τις ρυθμίσεις της εφαρμογής στην κινητή συσκευή σας.
  • Όταν καλείτε την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, η κλήση σας θα καταγραφεί για σκοπούς εκπαίδευσης και πρόληψης της απάτης.
  • Αν είστε πωλητής χονδρικής ή αν διαθέτετε χρυσό κι εκδηλώνετε ενδιαφέρον για συνεργασία, συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα σας που είναι απαραίτητα για να αξιολογήσουμε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε;

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Όταν αγοράζετε ένα προϊόν από τη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/, σας ζητάμε τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τη σύμβασή μας μαζί σας, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής, τυχόν σχετικών ελέγχων κατά της απάτης (στην περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε με πίστωση / χρεωστική κάρτα), της χρέωσης, αποστολής και παράδοσης του προϊόντος και του πιθανού χειρισμού της επιστροφής.
  • Όταν επισκέπτεστε το https://ora-kourtis.gr/, θα συλλέξουμε τα ελάχιστα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας, όπως η τοποθέτηση και η διατήρηση αντικειμένων στην τσάντα αγορών σας.
  • Όταν επισκέπτεστε το https://ora-kourtis.gr/, θα χρησιμοποιήσουμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου σας για να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε τον ιστότοπο και την προβολή του ιστοτόπου. Αυτά θα περιλαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ήρθατε στον ιστότοπο, την ημερομηνία και ώρα της επίσκεψής σας, τα προϊόντα που προβάλατε ή αναζητήσατε, τους χρόνους απόκρισης σελίδων, τα σφάλματα λήψης, τη διάρκεια επισκέψεων σε ορισμένες σελίδες, τα δεδομένα αλληλεπίδρασης σελίδας (όπως κύλιση, κλικ και ποντίκια) και τους μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την περιήγηση εκτός της σελίδας.
  • Συλλέγουμε επίσης δεδομένα σχετικά με τη χρήση του https://ora-kourtis.gr/ χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies και πώς μπορείτε, αν θέλετε, να απενεργοποιήσετε τα cookies περιλαμβάνεται στην Πολιτική Cookie.
  • Όταν εγγραφείτε στο https://ora-kourtis.gr/, θα συλλέξουμε τα απαραίτητα δεδομένα για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να σας αναγνωρίσουμε στις επόμενες επισκέψεις σας και να σας προσφέρουμε τα προνόμια εγγραφής μέσω της δημιουργίας λογαριασμού, όπως τη δημιουργία μιας Wish List ή την εγγραφή σε mails για τους αγαπημένους σας σχεδιαστές. Αν προτιμάτε να μην συνεχίσετε να λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επικοινωνώντας με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών.
  • Όταν εγγραφείτε στο Newsletter των προωθητικών μηνυμάτων, θα σας ζητήσουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Αν προτιμάτε να μην λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επικοινωνώντας με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών.
  • Αν έχετε πραγματοποιήσει αγορές από τη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αγορών σας, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Αυτή η επικοινωνία θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω άλλων μεθόδων, π.χ. μπορεί να σας καλέσουμε αν ένα προϊόν που γνωρίζουμε ότι είστε πρόθυμος να αγοράσετε επανέρχεται στο απόθεμα. Αν προτιμάτε να μην επικοινωνείτε με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαγραφείτε από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να ενημερώσετε τις προτιμήσεις επικοινωνίας σας στο https://ora-kourtis.gr/.
  • Αναλύουμε τα δεδομένα επικοινωνίας, το ιστορικό αγορών, τα δεδομένα περιήγησης στο διαδίκτυο και τα δεδομένα του τρόπου ζωής για να προσαρμόσουμε τα προωθητικά μηνύματα που σας στέλνουμε, την παρουσίαση ιστοτόπου και τη διαφήμιση στο διαδίκτυο, ώστε να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε περιηγηθεί ή έχετε αγοράσει προηγουμένως έναν συγκεκριμένο σχεδιαστή κοσμημάτων, ενδέχεται να σας στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σας ενημερώσουμε ότι αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή ή να σας παρουσιάσουμε παρόμοια προϊόντα μέσω της διαφήμισης στο Διαδίκτυο.
  • Όταν επικοινωνείτε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε και τα οποία συλλέξαμε για να απαντήσουμε στα αιτήματά σας για να σας παρέχουμε βοήθεια ή πληροφορίες.
  • Όταν χρησιμοποιείτε την έκδοση εφαρμογής της ιστοσελίδας μας, θα συλλέξουμε δεδομένα σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής και της διεύθυνσης IP σας, προκειμένου να σας στείλουμε “push notifications” για προϊόντα και υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν.
  • Όταν καλείτε την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, η κλήση σας θα καταγραφεί για σκοπούς εκπαίδευσης και πρόληψης της απάτης.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχετε για την αποστολή μηνυμάτων υπηρεσιών, όπως οποιαδήποτε αλλαγή στους Όρους και τις Προϋποθέσεις μας ή την Πολιτική Απορρήτου, τις ενημερώσεις παράδοσης ή άλλες επικοινωνίες μη μάρκετινγκ.
  • Αν είστε πωλητής χονδρικής ή αν διαθέτετε χρυσό κι εκδηλώνετε ενδιαφέρον για συνεργασία, συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα σας για να αξιολογήσουμε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας.

Ποια είναι η νομική μας βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων;

Σύμφωνα με το Νόμο, πρέπει να έχουμε έναν έγκυρο λόγο για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και δεν μπορούμε να συλλέγουμε, να αποθηκεύουμε ή να χρησιμοποιούμε δεδομένα σχετικά με εσάς που δεν είναι συμβατά με αυτόν τον λόγο. Υπάρχουν τέσσερις έγκυροι λόγοι για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων:

  • Τα περισσότερα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τη σύμβασή μας μαζί σας ή να συνάψουμε σύμβαση μαζί σας π.χ. παρέχετε μια διεύθυνση χρέωσης και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν αγοράζετε ένα στοιχείο από τη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/ για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την πληρωμή σας και να σας στείλουμε την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις θα ζητήσουμε την άδειά σας ή τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, π.χ. εάν θέλουμε να σας στείλουμε προωθητικά μηνύματα σχετικά με προϊόντα που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε δικαίωμα ανάκλησης αυτής της συγκατάθεσης ανά πάσα στιγμή.
  • Ενδέχεται επίσης να έχουμε έννομο συμφέρον για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, π.χ. για να διασφαλίσουμε ότι το περιεχόμενο του ιστοτόπου μας θα παρουσιαστεί σε εσάς και τη συσκευή σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά ή για να διασφαλίσουμε ότι τα προωθητικά μηνύματα είναι σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας. Εάν αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα συμφέροντά μας δεν υπερισχύουν των δικών σας και δικαιούστε να αντιταχθείτε στη χρήση αυτών των δεδομένων.
  • Τέλος, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για να ανταποκριθούμε σε μια νομική υποχρέωση ή να προστατεύσουμε τα συμφέροντά σας, π.χ. μπορούμε να ανταλλάξουμε δεδομένα με άλλους ειδικούς οργανισμούς για τους σκοπούς της καταπολέμησης της απάτης και της μείωσης του πιστωτικού κινδύνου και θα διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα τα οικονομικά δεδομένα για να ανταποκριθούμε στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις μας.

Η νομική βάση για κάθε έναν από τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα είναι η εξής:

ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Α) Όταν αγοράζετε ένα προϊόν από τη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/, σας ζητάμε τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τη σύμβασή μας μαζί σας, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής, τυχόν σχετικών ελέγχων κατά της απάτης (στην περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε με πίστωση / χρεωστική κάρτα), της χρέωσης, αποστολής και παράδοσης του προϊόντος και του πιθανού χειρισμού της επιστροφής.1. Η παροχή των προσωπικών σας δεδομένων για τις δραστηριότητες αυτές αποτελεί συμβατική υποχρέωση. Είστε ελεύθεροι να κοινοποιήσετε τα δεδομένα σας ή όχι, αλλά ελλείψει των απαιτούμενων δεδομένων, δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση ή η εκτέλεση της σύμβασης και των αιτημάτων σας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ θα συνεχίσετε να μπορείτε να περιηγηθείτε στο https://ora-kourtis.gr/, δεν θα είστε σε θέση να αγοράζετε προϊόντα και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας όπως η Λίστα επιθυμιών.

2. Όταν πραγματοποιείτε αγορά στο https://ora-kourtis.gr/, οφείλουμε να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να ανταποκριθούμε στις νομικές μας υποχρεώσεις σύμφωνα με τις φορολογικές διατάξεις και άλλους ισχύοντες θεσμοθετημένους κανόνες.

Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε αν θα αγοράσετε ή όχι από εμάς, αλλά αν κάνετε μια αγορά αυτή η χρήση των δεδομένων σας θα είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των νομικών μας υποχρεώσεων.

3. Όταν κάνετε μια αγορά στο https://ora-kourtis.gr/, θα χρησιμοποιήσουμε κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα για να διεξαγάγουμε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της απάτης: έχουμε έννομο συμφέρον να διεξάγουμε αυτήν τη δραστηριότητα για την πρόληψη και δίωξη κάθε απατηλής δραστηριότητας.

Β) Όταν επισκέπτεστε το https://ora-kourtis.gr/, θα συλλέξουμε τα ελάχιστα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας, όπως η τοποθέτηση και η διατήρηση αντικειμένων στην τσάντα αγορών σας.Η χρήση των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για το νόμιμο συμφέρον μας να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία που σας παρέχουμε γίνεται σωστά.
Γ) Όταν επισκέπτεστε το https://ora-kourtis.gr/, θα χρησιμοποιήσουμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου σας για να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε τον ιστότοπο και την προβολή του ιστοτόπου. Αυτά θα περιλαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ήρθατε στον ιστότοπο, την ημερομηνία και ώρα της επίσκεψής σας, τα προϊόντα που προβάλατε ή αναζητήσατε, τους χρόνους απόκρισης σελίδων, τα σφάλματα λήψης, τη διάρκεια επισκέψεων σε ορισμένες σελίδες, τα δεδομένα αλληλεπίδρασης σελίδας (όπως κύλιση, κλικ και ποντίκια) και τους μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την περιήγηση εκτός της σελίδας.Η χρήση των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για το νόμιμο συμφέρον μας να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία που σας παρέχουμε γίνεται σωστά.
Δ) Συλλέγουμε επίσης δεδομένα σχετικά με τη χρήση του https://ora-kourtis.gr/ χρησιμοποιώντας cookies. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των cookies και πώς μπορείτε, αν θέλετε, να απενεργοποιήσετε τα cookies περιλαμβάνεται στην Πολιτική Cookie.Έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας στη χρήση των cookies από το banner που εμφανίζεται στον ιστότοπο. Μπορείτε να επιλέξετε τα cookies που θέλετε να αποδεχτείτε μέσω της Πολιτικής Cookie. Ορισμένα cookies είναι απαραίτητα για το έννομο συμφέρον μας να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία που παρέχουμε σε εσάς πραγματοποιείται σωστά π.χ. διατηρώντας αντικείμενα στην τσάντα αγορών σας.
Ε) Όταν εγγραφείτε στο https://ora-kourtis.gr/, θα συλλέξουμε τα απαραίτητα δεδομένα για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να σας αναγνωρίσουμε στις επόμενες επισκέψεις σας και να σας προσφέρουμε τα προνόμια εγγραφής μέσω της δημιουργίας λογαριασμού, όπως τη δημιουργία μιας Wish List ή την εγγραφή σε mails για τους αγαπημένους σας σχεδιαστές. Αν προτιμάτε να μην συνεχίσετε να λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επικοινωνώντας με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών.Η παροχή των προσωπικών σας δεδομένων για τις δραστηριότητες αυτές αποτελεί συμβατική υποχρέωση. Είστε ελεύθεροι να κοινοποιήσετε τα δεδομένα σας ή όχι, αλλά ελλείψει των απαιτούμενων δεδομένων, δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση ή η εκτέλεση της σύμβασης και των αιτημάτων σας. Αυτό σημαίνει ότι ενώ θα συνεχίσετε να μπορείτε να περιηγηθείτε στο https://ora-kourtis.gr/, δεν θα είστε σε θέση να αγοράζετε προϊόντα και δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας όπως η Λίστα επιθυμιών.
ΣΤ) Όταν εγγραφείτε στο Newsletter των προωθητικών μηνυμάτων, θα σας ζητήσουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Αν προτιμάτε να μην λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επικοινωνώντας με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών.Έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας και μας έχετε ζητήσει να σας στέλνουμε προωθητικά μηνύματα.
Ζ) Αν έχετε πραγματοποιήσει αγορές από τη διεύθυνση https://ora-kourtis.gr/, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αγορών σας, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Αυτή η επικοινωνία θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω άλλων μεθόδων, π.χ. μπορεί να σας καλέσουμε αν ένα προϊόν που γνωρίζουμε ότι είστε πρόθυμος να αγοράσετε επανέρχεται στο απόθεμα. Αν προτιμάτε να μην επικοινωνείτε με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαγραφείτε από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να ενημερώσετε τις προτιμήσεις επικοινωνίας σας στο https://ora-kourtis.gr/.Η χρήση των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για το έννομο συμφέρον μας να διασφαλίζουμε ότι λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.
Η) Αναλύουμε τα δεδομένα επικοινωνίας, το ιστορικό αγορών, τα δεδομένα περιήγησης στο διαδίκτυο και τα δεδομένα του τρόπου ζωής για να προσαρμόσουμε τα προωθητικά μηνύματα που σας στέλνουμε, την παρουσίαση ιστοτόπου και τη διαφήμιση στο διαδίκτυο, ώστε να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε περιηγηθεί ή έχετε αγοράσει προηγουμένως έναν συγκεκριμένο σχεδιαστή κοσμημάτων, ενδέχεται να σας στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σας ενημερώσουμε ότι αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή ή να σας παρουσιάσουμε παρόμοια προϊόντα μέσω της διαφήμισης στο Διαδίκτυο.Η χρήση των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για το νόμιμο συμφέρον μας να διασφαλίζουμε ότι λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.
Θ) Όταν επικοινωνείτε με την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε και τα οποία συλλέξαμε για να απαντήσουμε στα αιτήματά σας για να σας παρέχουμε βοήθεια ή πληροφορίες.Η παροχή των προσωπικών σας δεδομένων για τις δραστηριότητες αυτές αποτελεί συμβατική υποχρέωση. Είστε ελεύθεροι να κοινοποιήσετε τα δεδομένα σας ή όχι, αλλά ελλείψει των απαιτούμενων δεδομένων, δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση ή η εκτέλεση της σύμβασης και των αιτημάτων σας.
Ι) Όταν χρησιμοποιείτε την έκδοση εφαρμογής της ιστοσελίδας μας, θα συλλέξουμε δεδομένα σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής και της διεύθυνσης IP σας, προκειμένου να σας στείλουμε “push notifications” για προϊόντα και υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν.Έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας να σας στέλνουμε “push notifications”.
ΙΑ) Όταν καλείτε την ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, η κλήση σας θα καταγραφεί για σκοπούς εκπαίδευσης και πρόληψης της απάτης.Η χρήση των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για το έννομο συμφέρον μας να διασφαλίζουμε ότι οι υπάλληλοί μας λαμβάνουν επαρκή κατάρτιση και για την πρόληψη της απάτης.
ΙΒ) Θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχετε για την αποστολή μηνυμάτων υπηρεσιών, όπως οποιαδήποτε αλλαγή στους Όρους και τις Προϋποθέσεις μας ή την Πολιτική Απορρήτου, τις ενημερώσεις παράδοσης ή άλλες επικοινωνίες μη μάρκετινγκ.Η χρήση των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για το έννομο συμφέρον μας να διασφαλίζουμε ότι λαμβάνετε μαζί σας πληροφορίες σχετικά με τη σύμβασή μας.
ΙΓ) Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που παρέχετε στις φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνεργασίας.Έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας και μας έχετε ζητήσει να σας στέλνουμε προωθητικά μηνύματα.

Ποιος θα επεξεργαστεί τα δεδομένα σας;

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία από την εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ.» ως ελεγκτής δεδομένων.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διαβιβάζονται επίσης σε τρίτα μέρη που χρησιμοποιούμε για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Αυτά τα μέρη έχουν αξιολογηθεί αυστηρά και παρέχουν εγγύηση συμμόρφωσης με τη νομοθεσία περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αυτά τα μέρη έχουν οριστεί ως επεξεργαστές δεδομένων και εκτελούν τις δραστηριότητές τους σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από εμάς και υπό τον έλεγχό μας.

Τα εν λόγω τρίτα μέρη ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: τραπεζικοί φορείς, πάροχοι διαδικτύου, εταιρείες που ειδικεύονται σε υπηρεσίες πληροφορικής και τηλεματικής, Courier, εταιρείες που ασκούν δραστηριότητες μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εταιρείες που ειδικεύονται στην έρευνα αγοράς και την επεξεργασία δεδομένων, εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες τηλεφωνικών κέντρων, εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες εκδόσεων και διανομής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειαστεί να αποκαλύψουμε ή να κοινοποιήσουμε τα δεδομένα σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας, για παράδειγμα εάν απαιτείται από την αστυνομία, τα δικαστήρια ή για άλλους νομικούς λόγους. Τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβάζονται στις αστυνομικές, δικαστικές και διοικητικές αρχές, σύμφωνα με το νόμο, για τη διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων, την πρόληψη και την προστασία από απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο ora-kourtis.gr να διασφαλίσει, να ασκήσει ή να υπερασπιστεί ένα δικαίωμά του ενώπιον δικαστηρίου, καθώς και για άλλους λόγους σχετικούς με την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων.

Μπορούμε επίσης να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε αγοραστή ή υποψήφιο αγοραστή σε περίπτωση που τα περιουσιακά μας στοιχεία αποκτηθούν από άλλον οργανισμό. Ο αγοραστής θα απαιτείται από το νόμο να χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Skroutz Analytics

Η εταιρεία μας, για να μπορεί να βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στον καταναλωτή, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Skroutz Analytics. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, κοινοποιούνται ανώνυμα στατιστικά χρήσης στο Skroutz.gr, ενώ τα δεδομένα που λαμβάνονται από την εταιρία μας μέσω αυτής της υπηρεσίας καλύπτονται από την πολιτική απορρήτου καθώς και την πολιτική cookies του Skroutz.gr.

Ποια cookies χρησιμοποιούνται:

ΌνομαΔιάρκειαDomainΠεριγραφή
analytics_session30 ημέρεςanalytics.skroutz.grΧρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών και είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει η υπηρεσία.
__skr_nltcs_ss30 ημέρεςdomain συνεργαζόμενου καταστήματοςΧρησιμοποιείται για τη διάκριση των χρηστών και είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει η υπηρεσία.
_sa_metaΜέχρι το κλείσιμο του φυλλομετρητήanalytics.skroutz.grΧρησιμοποιείται για στατιστικούς σκοπούς. Μπορεί να περιέχει ανώνυμες πληροφορίες, που έχουν μεταφερθεί από τη σελίδα skroutz.gr, οι οποίες αξιοποιούνται για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του Skroutz.
__skr_nltcs_mtΜέχρι το κλείσιμο του φυλλομετρητήdomain συνεργαζόμενου καταστήματοςΧρησιμοποιείται για στατιστικούς σκοπούς. Μπορεί να περιέχει ανώνυμες πληροφορίες, που έχουν μεταφερθεί από τη σελίδα skroutz.gr, οι οποίες αξιοποιούνται για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του Skroutz.
__sa_session30 λεπτάdomain συνεργαζόμενου καταστήματοςΧρησιμοποιείται για τη μείωση του ρυθμού των requests από τον φυλλομετρητή (request rate throttling).
stickΜέχρι το κλείσιμο του φυλλομετρητήanalytics.skroutz.grΧρησιμοποιείται για τη διαχείριση της κατανομής των requests στους εξυπηρετητές του Skroutz (load balancing) και είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει η υπηρεσία.

 

Μεταφορά δεδομένων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μερικά από τα τρίτα μέρη που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο «Ποιος θα επεξεργαστεί τα δεδομένα σας;» μπορεί να βρίσκονται σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ωστόσο προσφέρουν ένα επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων, όπως καθορίζεται από ειδικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en).

Η μεταφορά των προσωπικών σας δεδομένων σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις οποίες δεν έχει εκτιμηθεί ότι προσφέρουν επαρκή επίπεδα προστασίας θα πραγματοποιηθεί μόνο:

Ι. Μετά την ολοκλήρωση μεταξύ της Εταιρείας «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ» και των εν λόγω συμβαλλόμενων μερών συγκεκριμένων συμφωνιών που περιέχουν ρήτρες διασφάλισης και κατάλληλες εγγυήσεις για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων (γνωστές ως «τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες» και εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή)

  1. εάν η μεταφορά είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση και εκτέλεση μιας σύμβασης μεταξύ εσάς και της «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ» (για την αγορά αγαθών που προσφέρονται στον ιστότοπό μας, για εγγραφή στον ιστότοπο ή για χρήση υπηρεσιών στην ιστοσελίδα) ή

III. για τη διαχείριση των αιτημάτων σας.

Ασφάλεια

Προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με συγκεκριμένα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας που αποβλέπουν στην αποτροπή της παράνομης ή δόλιας χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων.

Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, διασφαλίζονται ως απόρρητες, με πρωτόκολλο SSL, με κρυπτογράφηση Public RSA key 2048-bit (την πιο ισχυρή σήμερα) του διεθνούς πιστοποιημένου οργανισμού OpenSSL, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν υποστεί αλλαγές κατά την μεταφορά.

Η Εταιρεία «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ.» δεσμεύεται να ελέγχει, να επαληθεύει και να αξιολογεί τακτικά την αποτελεσματικότητα των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής βελτίωση της ασφάλειας της επεξεργασίας.

Παράπονα

Εάν πιστεύετε ότι η εταιρεία «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ.» επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα κατά παράβαση του Νόμου, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτική αρχή που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στην Ελλάδα, η καταγγελία μπορεί να υποβληθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής παραπόνων διατίθενται στον ιστότοπο του της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στη διεύθυνση http://www.dpa.gr/.

Αλλαγές στην παρούσα ειδοποίηση

Διατηρούμε την πολιτική απορρήτου μας υπό τακτική επανεξέταση προκειμένου να αντανακλά τις αλλαγές στις υπηρεσίες μας και στο νομικό καθεστώς σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 20 Νοεμβρίου 2018.

Νομοθετικές αναφορές και χρήσιμοι σύνδεσμοι

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται από την εταιρεία «ΚΟΥΡΤΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ.» σύμφωνα με τον γενικό κανονισμό για την προστασία των δεδομένων (EU) 2016/679, κανόνες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων (http://www.dpa.gr/).